LOADING

Type to search

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της Διευρυμένης Συνεδρίασης της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στο Επιμελητήριο Κορινθίας

Κορινθία Οικονομία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της Διευρυμένης Συνεδρίασης της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στο Επιμελητήριο Κορινθίας

Share

Η Διευρυμένη Συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Επιμελητήριο Κορινθίας στις 5 & 6 Ιουλίου.

Το Επιμελητήριο Κορινθίας είχε την τιμή να φιλοξενήσει αυτήν την τεράστια και σημαντική, διοργάνωση για την επιχειρηματικότητα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κος. Παναγιώτης Λουζιώτης, επισήμανε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ Επιμελητηρίων, Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), Περιφέρειας Πελοποννήσου και τοπικών φορέων για την υποστήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και την οικονομική ανάπτυξη.  Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισε επίσης τη σημασία της ενεργειακής μετάβασης και της αειφόρου ανάπτυξης των επιχειρήσεων.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν σημαντικοί εκπρόσωποι της πολιτικής και επιχειρηματικής κοινότητας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κος Βασίλης Σπανάκης, o Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κος Χρήστος Δήμας,  ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κος Νίκος Ταγαράς, και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Δημήτρης Πτωχός, ο Ευρωβουλευτής  Ιωάννης Μανιάτης, ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός και υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής. Την εκδήλωση τίμησε και οι Δήμαρχοι Κορινθίων, κος Νικόλαος Σταυρέλης & ο Δήμαρχος Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγιών Θεοδώρων κος Γεώργιος Γκίωνης. Παραβρέθηκε  από το ΚΚΕη βουλευτής κα Παρασκευή Δάγκα, και από την Ελληνική Λύση, η κα Φωτεινή Καλαντζή. Ο διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, κος Γιάννης Σμυρλής, μαζί με τον κ. Κονταδάκη Στέλιο, Γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑο κος Νάσος Παπαργυρόπουλος εκπρόσωπος του τμήματος μικρό-μεσαίων επιχειρήσεων. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κος Γιώργος Καββαθάςο κος. Γιώργος Καρανίκας και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και από το Διεθνές Επιμελητήριο ο κος. Πέτρος Δούκας.

Σε ειδική ενότητα εξετάστηκαν ζητήματα για τις τρέχουσες τάσεις και τις προοπτικές στον τομέα της ενέργειας από σημαντικούς ομιλητές όπου μοιράστηκαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες. Κ. Ιωάννης Βουτσίνος, Managing Director και Head of EU Affairs and Funding στο Strategy Department της PwC Greece. Ο Δρ. Κωνσταντίνος Παππάς, Assistant Director στο Texas A&M Energy Institute. Ο Κος Σταύρος Σπυριδάκος, Energy Efficiency Expert από το Institute for European Energy and Climate Policy (IEECP) και η Ανθή Παναγιώτου, Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Επιμελητηρίου Ξάνθης, παρουσίασε το έργο SMARTIES FOR SME’S.

Στην ίδια ενότητα παρουσιάστηκαν και τα  δύο ευρωπαϊκά έργα στα οποία συμμετέχει το Επιμελητήριο Κορινθίας που αφορούν ζητήματα της ενέργειας:

Το BETTED (Boosting Energy Transition in Dairy Enterprises) στοχεύει στην υποστήριξη της ενεργειακής μετάβασης των επιχειρήσεων του γαλακτοκομικού τομέα, προσφέροντας λύσεις για τη βελτιστοποίηση της ενεργειακής αποδοτικότητας και τη μείωση του ενεργειακού κόστους. Η Χρυσούλα Βαΐτση, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός, παρουσίασε το έργο και τις δυνατότητές του και το  AUDIT2MEASURE που επικεντρώνεται στην υιοθέτηση μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας από επιχειρήσεις Ο Κώστας Θεοφύλακτος, συνεργάτης του ΕΜΠ, παρουσίασε τα κύρια σημεία και τις προοπτικές του έργου.

Η Αδελφοποίηση Επιμελητηρίων Κορινθίας, Ημαθίας και Καβάλας σφραγίστηκε μια δυνατή Συνεργασία εμπνευσμένη από τα βήματα του Αποστόλου Παύλου.

Οι πρόεδροι κος Γιώργος Μπίκας, κ. Μάρκος Δέμπας και κ. Παναγιώτης Λουζιώτης  επισημοποίησαν τη συνεργασία των Επιμελητηρίων τους με την υπογραφή της αδελφοποίησης.  Αυτό το ιστορικό γεγονός σφραγίζει τη δέσμευση των τριών Επιμελητηρίων για την ενίσχυση της συνεργασίας τους σε θέματα που αφορούν την τοπική οικονομία, την επιχειρηματικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η αδελφοποίηση αποτελεί βαθύ σημάδι της δέσμευσης τους για αμοιβαία υποστήριξη και αλληλεγγύη, ενισχύοντας παράλληλα τη φωνή τους σε εθνικό επίπεδο.

Η Συνεδρίαση  ολοκληρώθηκε με επιτυχία και παρείχε στους συμμετέχοντες πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες για τις τρέχουσες τάσεις και τις προοπτικές στον τομέα της ενέργειας, καθώς και τον ρόλο των Επιμελητηρίων στην επιτυχή ενεργειακή μετάβαση των επιχειρήσεων. Η Διοικητική Επιτροπή και  όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την επιτυχή Διευρυμένη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε  με την φιλοξενία του Επιμελητηρίου Κορινθίας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι για την παρουσία σας και τη συμμετοχή σας, και ευχόμαστε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για την προώθηση βιώσιμων ενεργειακών λύσεων για τις επιχειρήσεις μας.