Ένας μεγάλος αριθμός καλλιεργητών, παραγωγώνελαιολάδου, ιδιοκτητών και υπεύθυνων ελαιοτριβείων,τυποποιητών, επαγγελματιών του χώρου αλλά και της εστίασης παρακολούθησαν τα σεμινάρια ανακαλύπτοντας περισσότερα για τα Κορινθιακά ελαιόλαδα και τα χαρακτηριστικά τους.
Την εκπαίδευση πραγματοποίησαν o Καθηγητής/Διευθυντής Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας ΕλαιολάδουΚαλαμάτας Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, κος Βασίλειος Δημόπουλος, η Υπεύθυνη Διασφάλισης Ποιότητας & Επικοινωνίας / Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η κα Ιωάννα Μηλιώνη, η Αναλύτρια Δεδομένων – Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής, κα ΚλημεντίαΚοτταρίδη.
Στη διάρκεια του σεμιναρίου παρουσιάστηκαν οιβασικές ποικιλίες του ελαιολάδου της Κορινθίας καθώς και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά τους αλλά και η γευσιγνωστική ποικιλομορφία τους με έμφαση σε αρώματα, γεύση και αίσθηση. Επίσης αναλύθηκε και η γαστρονομική αξιοποίηση των ποικιλιών στην τοπική κουζίνα.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κος Παναγιώτης Λουζιώτης κατά τον χαιρετισμό τουανέφερε ότι το Επιμελητήριο Κορινθίας θα συνεχίσει τις δράσεις του για τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό, διοργανώνοντας σεμινάρια, όπως επίσης θα προβάλει τα προϊόντα των μελών του σε εκθέσεις και φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Κορινθίαςwww.korinthiacc.gr μπορείτε να βρείτε όλο το φωτογραφικό υλικό των σεμιναρίων.