Γ.Ψυχογιός: Στη Βουλή η φωνή φορέων, κατοίκων και δημοτικού Συμβουλίου απέναντι στο φαραωνικό σχέδιο Ενεργειακού Κόμβου ΑΠΕ στο Στεφάνι Κορινθίας

Share

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε ως  Αναφορά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων, που υιοθετεί τα αιτήματα φορέων και κατοίκων Στεφανίου Κορινθίας και την πλήρη εναντίωσή τους, με σειρά πολύ σοβαρών επιχειρημάτων, στην δημιουργία ενός φαραωνικών διαστάσεων Ενεργειακού Κόμβου ΑΠΕ στην ευρύτερη περιοχή.

Για το κρίσιμο αυτό θέμα, ο βουλευτής είχε το προηγούμενο διάστημα επισκεφθεί την περιοχή και συναντηθεί με εκπροσώπους Συλλόγων και φορέων, κατοίκους και τον τοπικό Πρόεδρο του Στεφανίου, που τον ενημέρωσαν για την εφιαλτική προοπτική ενός τέτοιου σχεδίου και τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει για τις δραστηριότητες και την ίδια την παραμονή στον τόπο τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Ψυχογιός ζητά με την Αναφορά του άμεσες απαντήσεις και ενέργειες από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αφού επισημαίνει με έμφαση τα εξής:

«Επειδή πρόκειται για ένα τεράστιο θέμα περιβαλλοντικής, κοινωνικής, οικονομικής και κλιματικής σημασίας για τις τοπικές κοινωνίες, την παραγωγή, την ίδια την παραμονή των ανθρώπων στον τόπο και τις περιουσίες τους, την προστασία από πυρκαγιές που καταστρέφουν κάθε χρόνο σχεδόν την Κορινθία, αφού οι επιδράσεις ενός τέτοιου φαραωνικού σχεδίου θα είναι άμεσες, τόσο με την έλλειψη νερού που θα επιδεινωθεί όσο και με αλλαγή του μικροκλίματος και την τρομακτική άνοδο της θερμοκρασίας στην ευρύτερη περιοχή».